Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Undervisning

Real- og teknologifag har større søkning enn før, men det er fremdeles behov for at flere skal studere naturvitenskap eller ta ingeniørutdanning. For å kunne det, må man velge realfag på videregående, og da er det et fordel å like matematikk og naturfag på ungdomsskolen.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>På European Space Camp på Andøya.</para></section>

På European Space Camp på Andøya.

Romfartsteknologi representerer alt fra voldsomme rakettmotorer til ørsmå detektorer som krever minimalt med energi. Instrumentene om bord på satellitter og romsonder brukes til alt fra praktisk overvåking av hav og luft til måling av strålingen som ble sluppet fri like etter Big Bang.

Dette synes vi på Romsenteret er fascinerende. Vi liker det vi driver med, og deler gjerne med andre. Derfor holder vi gjerne skoleforedrag, er med på forskningstorg eller stiller opp på arrangementer for studenter og andre som ønsker informasjon om hva Norge gjør i rommet. Slik håper vi å være med på å øke interessen for realfag og teknologi.

Ta kontakt med spaceagency@spaceagency.no for å høre hva vi kan bidra med.