Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Sommerskolen i Alpbach

Hver sommer møtes 60 unge realfags- og ingeniørstudenter til et ti dager langt kurs i den lille byen Alpbach i Østerrike. 

I år er temaet "Geophysics fram Space Using Micro- or Nano-Satellite Constellations."

Kurset varer fra 16. til 25. juli 2019.

Det er FFG Aeronautics and Space Agency i Østerrike som samarbeider med ESA og nasjonale romorganisasjoner, blant annet Norsk Romsenter, om å arrangere sommerskolen. Dette har vi gjort siden 1975 og tilbakemeldingene fra de norske kursdeltagerne er svært gode.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Landsbyen Alpbach i Tyrol.</para></section>

Landsbyen Alpbach i Tyrol.

 

På kurset deles de 60 deltakerne fra ulike ESA-land inn i fire grupper og jobber med å finne løsninger på årets tema.

Oppgaven går ut på å foreslå hvordan man kan undersøke og helst hente prøver fra mindre himmellegemer i solsystemet, som måner, asteroider, dvergplaneter, støv og annet rusk.

Økt kunnskap om disse tilsynelatende mer ubetydelige objektene kan gi oss bedre innsikt i hvordan solsystemet har utviklet seg.

Hver gruppe skal utvikle ideer og mål for en vitenskapelig romsonde, finne ut hvilke instrumenter den bør ha ombord, hvordan gjøre datainnsamling og -bearbeiding, beregne bane – kort sagt designe en mission som skal undersøke små objekter i solsystemet.

Til slutt presenterer de fire gruppene arbeidet sitt for et ekspertpanel. Er idéene gode nok, kan de tas med inn i ESAs planer for fremtidige romferder.

Les mer om sommerskolen 2019 i Alpbach.

Søk her.

Søknadsfristen er 31. mars 2019.

Norsk Romsenter gir årlig stipend til 1-2 norske deltakere. Vi får en oversikt fra Alpbach over de norske søkerne, så du trenger ikke å ta kontakt med Romsenteret for å søke om stipend.

Kontaktperson
Marianne Moen
Telefon 22 51 18 17