Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Sommerskole satellittnavigasjon

Kurset for alle som vil lære mer om satellittnavigasjon av de beste på feltet.

I løpet av ti intensive dager på ESA/JRCs sommerskole lærer du om alt fra satellittsystemer og -signaler til forretningsmodeller og sikkerhetstiltak. Foredragene holdes av ledende eksperter på satellittnavigasjon.

Sommerskolen i Krakow i Polen er utsatt til 18. til 29. juli 2022.

Kurset er åpent for studenter på master- og phd-nivå og nylig utdannede som jobber med satellittnavigasjon, enten som forskere eller i næringslivet.

I tillegg til forelesningene er en viktig del av kurset å løse praktiske oppgaver. Da blir de 50 deltagerne delt inn i grupper som både er ute i felt og jobber med mer teoretiske oppgaver inne.

Fra Svalbard til Polen

ESA har arrangert sommerskolen i GNSS (Global Navigation Satellite System) siden 2007. Den arrangeres i samarbeid med nasjonale vertskap og går i ulike land hvert år.

I 2017 samarbeidet de med Norsk Romsenter om å arrangere skolen på Svalbard. I 2018 var sommerskolen lagt til Østerrike i et samarbeid mellom EUs Joint Research Centre, Østerrikes navigasjonsinstitutt, det tekniske universitetet i Graz og andre sponsorer.

I 2019 var Universitetet i Porto vertskap, mens Krakow planlegger en utsatt sommerskole i 2022.

Søknad og stipend

Kurset er åpent for studenter på master- eller phd-nivå og for nyutdannede.

Opptaket gjøres fortløpende, altså at det er «først til mølla» som gjelder. 

Alle søknader gjøres via nettsiden til ESA/JRCs sommerskole.

Romsenteret gir ett eller to stipend til norske studenter på master eller phd-nivå. Stipendet dekker reise t/r studiested - kurssted, i tillegg til kursavgiften på 1200 euro (2020-sats), som dekker deltagelse, overnatting og måltider ved sommerskolen.

Hvis du søker om opptak til sommerskolen innen en frist, som vi legger inn på denne siden tidlig i 2022, og blir akseptert som deltager, er du automatisk med i stipendvurderingen fra Norsk Romsenter.

Søkerne som får tilbud om stipend, får beskjed om dette fra Romsenteret.

Romsenteret refunderer ikke kanselleringsavgiften på 150 euro. Hvis du er student og ikke får stipend, men klarer å finansiere deltagelse ved sommerkurset selv, dekker Romsenteret reiseutgifter t/r studiested – kurssted.

Kontakt: Steinar Thomsen (steinar.thomsen@spaceagency.no), seksjonssjef satellittnavigasjon Norsk Romsenter

911 04 385