Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

ISU Sommerkurs

Norsk Romsenter tilbyr dessverre ikke stipend til sommerkurset ved International Space University, ISU, i 2020. 

Det er selvfølgelig mulig å søke om opptak til kurset hvis man har egen finansiering, eller man kan søke på ett av stipendene som ISU tilbyr i samarbeid med ESA og andre institusjoner.

Kina er vertskap i 2020

ISU Space Studies Program (SSP) er et internasjonalt studietilbud for deg som er interessert i verdensrommet, romteknologi og den praktiske nytten av rommet.

Sommerkurset Space Studies Program blir ofte arrangert i samarbeid med høyskoler, forskningsinstitutter og universiteter i andre land. Det innebærer at SSP foregår på ulike steder.

I 2015 var kurset i Ohio i USA, 2016 var kurset i Haifa i Istrael, i 2017 i Cork i Irland, i 2018 var Nederland vertskap og i 2019 var det ISU selv som arrangerte kurset på egen campus i Strasbourg i Frankrike.

Sommeren 2020 går kurset i Jiaxing nær Shanghai i Kina. Foreløpige datoer er 2. juni til 21. august 2020.

Hvis du søker stipend, er søknadsfristen 31. januar 2020, se lenger ned.

Om kurset

Om lag 120 deltagere fra rundt 30 land blir valgt ut av opptakskomiteen ved ISU. De fleste har teknologisk bakgrunn, men en fjerdedel kommer fra andre fagområder.

Noen er studenter, andre er forskere, noen jobber i romindustrien mens andre arbeider med administrasjon eller forvaltning. Alderen er fra 20 til 50 år.

Det ni uker lange programmet blir innledet med forelesninger av internasjonale eksperter. Parallelle kollokviegrupper følger opp temaene, som kan spenne over vidt forskjellige felt som robotteknologi, jordobservasjon, internasjonale forhandlinger, eksperimenter under mikrogravitasjon eller krisekommunikasjon.

Deltagerne velger fordypning innenfor et hovedområde. De siste ukene går med til intensiv jobbing i tre ulike prosjektteam.

Søknad og stipend

Alle søknader skal gjøres online på ISUs nettsider

Har du egenfinansiering, er fristen for å søke 30. april. Les mer om finansiering og frister på ISUs nettsider.

Studieavgiften for 2020 er € 18 500. Den dekker undervisning, opphold og mat.