Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

ISU Sommerkurs

Sommerkurset ved International Space University, ISU, er et internasjonalt studietilbud for deg som er interessert i verdensrommet, romteknologi og den praktiske nytten av rommet.

Sommeren 2019 går kurset i Strasbourg der International Space University holder til. Det varer fra 24. juni til 23. august. 

Hvis du søker stipend, er søknadsfristen 31. januar 2019, se lenger ned.

Les mer om sommerkurset i 2019.

 

Om kurset

Sommerkurset Space Studies Program blir ofte arrangert i samarbeid med høyskoler, forskningsinstitutter og universiteter i andre land.

Det innebærer at SSP foregår på ulike steder. I 2015 foregikk studiene i Ohio i USA, 2016 var kurset i Haifa i Istrael, i 2017 i Cork i Irland og i 2018 var Nederland vertskap.

Om lag 120 deltagere fra rundt 30 land blir valgt ut av opptakskomiteen ved ISU. De fleste har teknologisk bakgrunn, men en fjerdedel kommer fra andre fagområder.

Noen er studenter, andre er forskere, noen jobber i romindustrien mens andre arbeider med administrasjon eller forvaltning. Alderen er fra 20 til 50 år.

Det ni uker lange programmet blir innledet med forelesninger av internasjonale eksperter. Parallelle kollokviegrupper følger opp temaene, som kan spenne over vidt forskjellige felt som robotteknologi, jordobservasjon, internasjonale forhandlinger, eksperimenter under mikrogravitasjon eller krisekommunikasjon.

Deltagerne velger fordypning innenfor et hovedområde. De siste ukene går med til intensiv jobbing i tre ulike prosjektteam.

Søknad og stipend

Alle søknader skal gjøres online på ISUs nettsider

Hvis Apply Online ikke funker, prøv denne linken i stedet

Har du egenfinansiering, er fristen for å søke 30. april. Les mer om finansiering og frister på ISUs nettsider.

Studieavgiften for 2019 er € 18 500. Den dekker undervisning, opphold og mat.

Norsk Romsenter har ett fullstipend til sommerkurset. Stipendet dekker studieavgift og reise. I tillegg forvalter vi et stipend med visse restriksjoner. 

Hvis du har søkt ISU om opptak og stipend innen søknadsfristen 31. januar 2019, blir søknaden din automatisk videresendt fra ISU til Norsk Romsenter for stipendvurdering.