Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

European Space Camp Andøya

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Deltakerne på European Space Camp Skyter opp sin egen forskningsrakett fra Andøya Space. Foto: ESC</para></section>

Deltakerne på European Space Camp Skyter opp sin egen forskningsrakett fra Andøya Space. Foto: ESC

Følg med på European Space Camps sider for oppdatert informasjon om sommerens kurs og søknadsfrister.

Om romfartsleiren

Hver sommer åpner verdens nordligste rakettskytefelt dørene for ungdom mellom 17 og 20 år. I løpet av en uke planlegger, bygger og skyter de opp en forskningsrakett fra Norges eneste operative romsenter.

Professorer, ingeniører og forskere sørger for at uken på Andøya Space Center blir lærerik, inspirerende og uforglemmelig for de 24 elevene som deltar. Deltagerne kommer fra Norge, resten av Europa og av og til fra andre deler av verden.

Det blir lagt vekt på høyt faglig nivå, og alle deltagerne må beherske engelsk godt, både skriftlig og muntlig. På den sosiale siden blir det midnattsbad, hvalsafari og grillkveld på stranden i løpet av uka.

European Space Camp arrangeres av Team Space Camp og NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring). Viktige samarbeidspartnere er Norsk Romsenter og den europeiske romorganisasjonen, ESA.

European Space Camp er et internasjonalt tilbud til romfartsinteressert ungdom.

http://www.spacecamp.no/