Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
Illustrasjon av Galileo Full Operational Capability-satelliter i bane - den neste gruppen av europeiske navigasjonssatellitter som blir skutt opp. Norge har vært med å utvikle systemet gjennom medlemskapet i ESA. Ill.: ESA.
ESA

Sommerskole satellittnavigasjon

Kurset for alle som vil lære mer om satellittnavigasjon av de beste på feltet.

I løpet av ti intensive dager på ESA/JRCs sommerskole i Østerrike lærer du om alt fra satellittsystemer og -signaler til forretningsmodeller og sikkerhetstiltak. Foredragene holdes av ledende eksperter på satellittnavigasjon.

Kurset er åpent for studenter på master- og phd-nivå og nylig utdannede som jobber med satellittnavigasjon, enten som forskere eller i næringslivet.

I tillegg til forelesningene er en viktig del av kurset å løse praktiske oppgaver. Da blir de 50 deltagerne delt inn i grupper som både er ute i felt og jobber med mer teoretiske oppgaver inne.

Se programmet for 2018.

Satellitter og spa

ESA har arrangert sommerskolen i GNSS (Global Navigation Satellite System) siden 2007. I 2017 samarbeidet de med Norsk Romsenter om å arrangere skolen på Svalbard.

I år er sommerskolen lagt til Østerrike i et samarbeid mellom EUs Joint Research Centre, Østerrikes navigasjonsinstitutt, det tekniske universitetet i Graz og andre sponsorer.

Innkvarteringen er på et spa-hotell i den lille byen Loipersdorf mellom Wien og Graz.

Sommerskolen varer fra 16. til 27. juli 2018.

Søknad og stipend

Kurset er åpent for studenter på master- eller phd-nivå og for nyutdannede.

Opptaket gjøres fortløpende, altså at det er «først til mølla» som gjelder. Derfor er det lurt å søke så raskt som mulig, og senest 14. mai hvis du vil komme i betraktning for stipend fra Norsk Romsenter.

Alle søknader gjøres via nettsiden til ESA/JRCs sommerskole.

Romsenteret gir ett eller to stipend til norske studenter på master eller phd-nivå. Stipendet dekker reise t/r studiested - kurssted, i tillegg til kursavgiften på 1200 euro, som dekker deltagelse, overnatting og måltider ved sommerskolen.

Hvis du søker om opptak til sommerskolen innen 14. mai og blir akseptert som deltager, er du automatisk med i stipendvurderingen fra Norsk Romsenter. Søkerne som får tilbud om stipend, får beskjed om dette fra Romsenteret senest 25. mai.

Sommerskolens kanselleringsregler finner du nederst på denne siden. 

Romsenteret refunderer ikke kanselleringsavgiften på 150 euro. Hvis du er student og ikke får stipend, men klarer å finansiere deltagelse ved sommerkurset selv, dekker Romsenteret reiseutgifter t/r studiested – kurssted.

Kontakt:
Steinar Thomsen (steinar.thomsen@spacecentre.no), seksjonssjef satellittnavigasjon Norsk Romsenter

22 51 18 30 / 911 04 385