Meny
Kickstart karrieren i romsektoren som Young Graduate Trainee hos ESA.
Hvert år lyser the European Space Agency (ESA) ut mer enn 100 stillinger som Young Graduate Trainee (YGT) for nyutdannede med mastergrad.
For å kunne bli YGT må man være statsborger i Norge eller et annet land som er medlem i ESA. Man må ha fullført en mastergrad nylig eller i løpet av de siste par årene. Det spiller ingen rolle om man har utdannelse fra en norsk eller utenlandsk utdanningsinstitusjon.
Stillingene hos ESA varierer fra år til år, men det pleier normalt å finnes flere stillinger innenfor teknologi, naturvitenskap, IT, administrasjon, juss, økonomi og HR, men også andre fagområder kan være aktuelt. Tidligere traineer fra Norge har blant annet vært sivilingeniører, fysikere, siviløkonomer, statsvitere og sosialantropologer.
Årets tilgjengelige stillinger legges ut her 1. februar. Bruk søkeordet «trainee» for å se de relevante stillingene. Fristen for å søke er 1. mars.
Vær oppmerksom på at det kun er mulig å søke på en eller to stillinger. Dersom man sender inn flere enn to søknader vil alle søknadene bli forkastet.
Les mer om Young Graduate Trainee-programmet på ESAs egne nettsider.
Det er ikke uvanlig at tidligere traineer går videre til andre jobber i romsektoren etter å ha vært hos ESA. Som trainee hos ESA får man et unikt innblikk i romsektoren i Europa og verden, og man får mulighet til å bygge seg opp et internasjonalt nettverk. Dette kan telle positivt dersom man senere søker jobber i rombedrifter i Norge eller andre land.
Noen traineer blir også værende hos ESA, blant andre Kim Nergaard. Han var Young Graduate Trainee fra januar 1992 til mars 1993. Deretter ble han fast ansatt og har vært i ESA siden.
- Young Graduate Trainee-programmet er en inngangsdør. Gjør du en god jobb her, er du veldig attraktiv for ESA og for firmaer som jobber med dem, og også for rombedrifter i Norge, sier Nergaard.
For dem som ønsker seg jobb i romindustrien i Norge, er mulighetene mange. Her kan du bli en del av en industri i sterk vekst hvor mye spennende skjer, og bli med på å utvikle avansert teknologi og løse store utfordringer.
Bli med på kurs hos Norsk Romsenter sammen med International Space University...
Blue Justice Ocean Surveillance Programme ble lansert 7. september 2023 hos N...
Slik skal navigasjonssatellittene i Galileo bedre takle dårlig romvær.
Astronauter har flere faste tradisjoner før de drar opp i rommet. Her er noen...
Folk har alltid vært redd for ting som ramler ned fra himmelen.