Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Nye romsider for barn og unge

Den europeiske romorganisasjonen ESA har nye nettsider for deg mellom 5 og 12 år!

Er du mellom 5 og 12 år og nysgjerrig på rommet? Da bør du ta en kikk på de nye nettsidene til den europeiske romorganisasjonen ESA, som Norge er med i.

Det er ESA som skyter opp og styrer de europeiske romsondene som forsker i rommet og satellittene som forsker på jordas miljø. Disse kan du lese mer om på de nye nettsidene.

Bilder, video, spill, nyheter og mer

Nettsidene er delt inn i kategorier som Lær om rommet, Nyheter, Multimedia, og Aktiviteter. Her finner du informasjon, bilder, video, spill og andre multimediafiler for å lære mer om rommet og hva ESA gjør der.

Her er det videoer som viser hvordan astronautene bor og jobber på den internasjonale romstasjonen.

Animasjoner forteller hva ESAs romsonder, som kometjegeren Rosetta og Merkur-sonden BepiColombo, skal finne ut av og hvordan de skal gjøre dette.

Multimedieseksjonen har masse flotte bilder, skjermsparere og spill som du kan laste ned. Under Nyheter finner du det siste som har skjedd i rommet

Hver måned kan du også sende inn ditt eget kunstverk om rommet, inspirert av månedens tema, til Space Gallery Competition. Det gjøres direkte på nettsidene.

Ressurser for lærere og undervisning

Lærerne er selvsagt ikke glemt. Under Lærer-kategorien ligger det ulike prosjekter som kan brukes i undervisning på barne- og ungdomsskolen. Her finner du også informasjon om ESAs mange kurs for lærere.

De nye nettsidene finnes på engelsk, tysk, nederlandsk, spansk, fransk og italiensk. Kan du ikke noen av disse språkene, klikk deg inn med noen som kan oversette for deg. Eller du kan gå til Norsk Romsenters sider for barn og unge, som er på norsk.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Alle fem lagene i den skandinaviske finalen av FIRST LEGO League Junior 2018 fikk premie. Foto: Norsk Romsenter</para></section>

Alle fem lagene i den skandinaviske finalen av FIRST LEGO League Junior 2018 fikk premie. Foto: Norsk Romsenter

I år samarbeidet ESA med FIRST LEGO League, en innovasjonskonkurranse for barn og unge over hele verden. Den skandinaviske finalen ble holdt i Oslo, med stor stemning hos deltakerne.