Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Posisjonskonferansen 2019

Kom og hør hvordan offentlige og private aktører benytter GNSS i dag, og hvilke unike muligheter som vil komme i nær fremtid.  

Når

Forskningsparken, Gaustadalléen 21, Oslo
07. Mars 2019
09:00 - 15:15
Legg til i kalender

Norsk Romsenter og Kartverket med samarbeidspartnere inviterer igjen til Posisjonskonferansen, en fagkonferanse innen GNSS-teknologi. Årets tema er økt utnyttelse av GNSS i Norge. Arrangementet er gratis og det blir servert enkel lunsj. Konferansen er også åpen for studenter.

Ifølge GNSS Market Report 2017 fra European GNSS Agency vil det globale markedet for teknologi og tjenester som benytter data fra satellittnavigasjonssystemer selge for 270 milliarder kroner i 2025.

I tillegg er det estimert at det globale markedet for navigasjon, posisjonsbestemmelse, og tidsrelaterte tjenester forventes å øke med 20 prosent årlig. Kartverket og Norsk Romsenter er to av de ledende offentlige aktørene som tilrettelegger for norsk næringslivs og offentlig sektors bruk av satellittnavigasjonssystemer.

Vi bidrar også inn i europeiske fagmiljøer med vår kompetanse. Veksten i det globale markedet vil påvirke norske offentlige og private interesser. Vi mener muligheten for norske aktører vil være svært store i årene som kommer.

For påmelding og oversikt over foredragsholdere og tematikk, se Kartverkets sider.