Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Reisestøtte

Skal du holde foredrag på en konferanse eller delta på et romrelatert kurs, men ser at økonomien hindrer deg i å reise? Da er det mulig å søke om reisestøtte for dekning av inntil 50% av reiseutgiftene.

Du må være student ved et norsk universitet eller høyskole for å kunne søke. Du trenger bekreftelse fra veileder eller andre fagansvarlige på at kurset er relevant i forhold til studiet ditt.

Hvis du skal holde foredrag eller ha posterpresentasjon på en konferanse, trenger vi bekreftelse på dette sammen med søknaden.

Legg ved et kostnadsoverslag over reiseutgiftene som kan omfatte billetter, overnatting og eventuell deltageravgift. Utgifter til mat dekkes ikke.

Du må søke om støtte før reisen finner sted. Hvis du får, eller søker om, finansiering fra andre kilder, som ESA, må du opplyse om dette.

Studenter som skal holde foredrag eller presentere postere blir prioritert.

Reisestøtteordningen omfatter ikke kurs, konferanser eller reiser som inngår i bachelor-, master- eller ph.d-programmet.

Send søknaden på e-post til spaceagency@spaceagency.no

ESA har også støtteordninger for europeiske studenter som ønsker å delta på romrelevante konferanser og workshops over hele verden. Mer informasjon på ESAs studentsider.