Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

International Space Camp USA – for elever

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Synne G. Mørk var på International Space Camp i 2015.</para></section>

Synne G. Mørk var på International Space Camp i 2015.

 

Arrangørene har informert oss om at det dessverre ikke blir en egen International Space Camp for norske og andre ikke-amerikanske elever i USA sommeren 2022. 

U.S. Space & Rocket Center arrangerer space camps gjennom hele året for amerikanske elever. En uke hver sommer har de pleid å invitere deltakere fra andre land til å være med på opplevelsen, men sommeren 2022 har de dessverre ikke dette tilbudet.

Informasjon om tidligere camper

Er du fra 15 til 18 år og interessert i romfart, kan en uke på International Space Camp være en super sommeropplevelse.

International Space Camp går vanligvis av stabelen i juli/august hvert år i den amerikanske byen Huntsville som ligger i Alabama. 

Norsk Romsenter dekker reisekostnader tur/retur hjemsted - Huntsville (billigste måte), undervisning, kost- og oppholdsutgifter for campen for en gutt og en jente.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Fra kontrollrommet under en simulert romferd. Foto: Synne G. Mørk</para></section>

Fra kontrollrommet under en simulert romferd. Foto: Synne G. Mørk

I løpet av romfartsleiren får du delta i en simulert oppskytning av romfergen og prøvd deg på forskjellige oppgaver lik dem astronauter utfører i rommet.

Campen har flysimulator, G-kraftsimulator og et basseng der du kan trene på lignende måte som astronauter forbereder seg til arbeid utenfor romstasjonen.

Forelesninger, prosjekter og omvisninger er også en del av oppholdet.

Her er rapporten fra Frida Næsje som var på Space Camp i 2018 (PDF).

Du kan også lese bloggen fra Ann-Kristin Schleis som var på Space Camp i 2016 og rapporten fra Synne G. Mørk fra 2015 (PDF).

Her kan du lese om International Space Camp for lærere.

Slik søker du 

Du må være fylt 15 år på det tidspunktet leiren foregår.

Presisering: I utgangspunktet er campen for elever mellom 15 og 18 år, men du kan søke og delta så lenge du går på videregående. De som er født i år 2002 er de eldste som kan søke International Space Camp i 2021.

Det er nødvendig med gode kunnskaper i engelsk for å få utbytte av oppholdet. Du må også være norsk statsborger for å representere Norge.

Du må skrive en søknad til Norsk Romsenter der du forteller om deg selv, skolen, evt. jobben, hobbyer, fremtidsplaner og dine grunner for å søke.

Få gjerne frem hvorfor du kan være en norsk representant på årets International Space Camp.

Du trenger også anbefalingsbrev fra to forskjellige lærere.

Både søknaden og anbefalingsbrevene må være på engelsk.

I tillegg fyller du ut og legger ved et søknadsskjema som vi legger ut lenke til her hvis det blir camp i 2022. Slik så skjemaet ut for 2020.

Kontakt:

Marianne Moen, kommunikasjonssjef Norsk Romsenter, 48063743, marianne.moen@spaceagency.no