Meny
ISU Space Studies Program (SSP) er et internasjonalt studietilbud for deg som er interessert i verdensrommet, romteknologi og den praktiske nytten av rommet.
Sommerkurset Space Studies Program blir ofte arrangert i samarbeid med høyskoler, forskningsinstitutter og universiteter i andre land. Det innebærer at SSP foregår på ulike steder.
I 2015 var kurset i Ohio i USA, 2016 var kurset i Haifa i Istrael, i 2017 i Cork i Irland, i 2018 var Nederland vertskap og i 2019 var det ISU selv som arrangerte kurset på egen campus i Strasbourg i Frankrike. Granada i Spania var vertskap i 2021.
Sommeren 2022 går kurset i Oeiras i Portugal fra 27. juni til 26. august.
Følg med på ISUs egne sider for søknadsfrister og oppdatert informasjon.
Om lag 120 deltagere fra rundt 30 land blir valgt ut av opptakskomiteen ved ISU. De fleste har teknologisk bakgrunn, men en fjerdedel kommer fra andre fagområder.
Noen er studenter, andre er forskere, noen jobber i romindustrien mens andre arbeider med administrasjon eller forvaltning. Alderen er fra 20 til 50 år.
Det ni uker lange programmet blir innledet med forelesninger av internasjonale eksperter. Parallelle kollokviegrupper følger opp temaene, som kan spenne over vidt forskjellige felt som robotteknologi, jordobservasjon, internasjonale forhandlinger, eksperimenter under mikrogravitasjon eller krisekommunikasjon.
Deltagerne velger fordypning innenfor et hovedområde. De siste ukene går med til intensiv jobbing i tre ulike prosjektteam.
Alle søknader gjøres online på ISUs nettsider
Norsk Romsenter tilbyr dessverre ikke stipend til sommerkurset ved International Space University, ISU.
Det er selvfølgelig mulig å søke om opptak til kurset hvis man har egen finansiering, eller man kan søke på et av stipendene som ISU tilbyr i samarbeid med ESA, eventuelt fra andre organisasjoner hvis man oppfyller kravene.
Bli med på kurs hos Norsk Romsenter sammen med International Space University...
Blue Justice Ocean Surveillance Programme ble lansert 7. september 2023 hos N...
Slik skal navigasjonssatellittene i Galileo bedre takle dårlig romvær.
Astronauter har flere faste tradisjoner før de drar opp i rommet. Her er noen...