Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

European Space Camp Andøya

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Deltagerne på European Space Camp Skyter opp sin egen forskningsrakett fra Andøya Space Center.</para></section>

Deltagerne på European Space Camp Skyter opp sin egen forskningsrakett fra Andøya Space Center.

European Space Camp 2020 er dessverre avlyst på grunn av koronasituasjonen. Du kan lese mer på hjemmesiden til ESC.

Om romfartsleiren

Hver sommer åpner verdens nordligste rakettskytefelt dørene for ungdom mellom 17 og 20 år. I løpet av en uke planlegger, bygger og skyter de opp en forskningsrakett fra Norges eneste operative romsenter.

Professorer, ingeniører og forskere sørger for at uken på Andøya Space Center blir lærerik, inspirerende og uforglemmelig for de 24 elevene som deltar. Deltagerne kommer fra Norge, resten av Europa og av og til fra andre deler av verden.

Det blir lagt vekt på høyt faglig nivå, og alle deltagerne må beherske engelsk godt, både skriftlig og muntlig. På den sosiale siden blir det midnattsbad, hvalsafari og grillkveld på stranden i løpet av uka.

European Space Camp arrangeres av Team Space Camp og NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring). Viktige samarbeidspartnere er Norsk Romsenter og den europeiske romorganisasjonen, ESA.

European Space Camp er et internasjonalt tilbud til romfartsinteressert ungdom.

På grunn av internasjonale reiserestriksjoner og generelle koronatiltak er ESC 2020 avlyst.

http://www.spacecamp.no/