Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
ESC

Stipend og studier

Norsk Romsenter synes det er viktig at norske elever og studenter kan delta på internasjonale og nasjonale samlinger. Både fordi det gir verdifulle kunnskaper, men også fordi man treffer andre med lignende interesser og skaffer seg et kontaktnett som kan være nyttig senere i studier og karriere.

Som student kan du ha stort utbytte av å delta på konferanser, kurs og seminarer som ikke inngår i selve studieløpet. Norsk Romsenter har en økonomisk støtteordning som gjør det mulig å reise på faglige møter og eventer der du må dekke utgiftene selv, se reisestøtte.

Vi dekker også reise og opphold for en til to studenter på sommerskolen i Alpbach i Østerrike, og en eller to deltagere på kurset i satellittnavigasjon. Begge kursene varer i ti dager.

Du kan også få stipend til sommerkurset i romlov og rompolitikk som arrangeres et nytt sted i Europa hvert år. Kurset varer i 12 dager.

I 2019 startet vi et samarbeid med NASA om fire måneders opphold (internship) ved NASAs sentre for en til tre norske studenter. 

Romsenteret finansierer ikke bachelor-, master- eller phd-oppgaver.