Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
Studenter ved Andøya Space sin sommer camp søker etter data fra sin CanSat. Foto: Andøya Space Education.
Andøya Space Education

Klart for ny sommercamp på Andøya

Er du student kan du nå søke om å bli med på en uforglemmelig uke.

Også i år åpner Andøya Space dørene for rominteressert studenter. Fra 9. til 13. august kan du få være med å planlegge, bygge og skyte opp en forskningsrakett fra verdens nordligste oppskytingsbase for forskningsraketter og snart også for satellitter.

Sommercampen inkludert kost og losji er helt gratis. Det eneste du betaler for er reisen. 50 prosent av reisekostnadene dine refunderes etter sommerkurset, inntil 2000 kr.

- Å få en plass på den sommercampen er noe av det beste som har skjedd meg, forteller BI-student Michelle Lavik entusiastisk. Hun var en av deltakerne på fjorårets samling.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Michelle Lavik søker etter data fra CanSat. Foto: Andøya Space Education.</para></section>

Michelle Lavik søker etter data fra CanSat. Foto: Andøya Space Education.

- Vi ble tatt godt imot når vi ankom, og ble tatt godt vare på av de ansatte gjennom hele oppholdet. Alle, både studentene som deltok og de ansatte, var veldig hyggelig og kjempelette å prate med. Å være en del av et miljø hvor alle har verdensrommet som felles interesse var helt fantastisk, sier hun.

Ifølge Lavik fikk hun lære mye nytt takket være gode forelesninger med spennende temaer. I tillegg fikk de holde på med praktisk arbeid. 

- Noe av det gøyeste var å lage CanSat og få være med på oppskytning av den. Jeg har ikke vært borti noe sånt før, så det var utrolig lærerikt og kjempekjekt, forteller hun.

Aktiviteter og nettverksbygging

I løpet av campen får du innsikt i bredden til norsk romvirksomhet, en internasjonal bransje der det blant annet jobber leger, økonomer, jurister og psykologer i tillegg til naturvitere og teknologer. Det vil bli en rekke praktiske aktiviteter og nettverksbygging med andre studenter og ansatte i rombransjen.

Sommercampen er åpen for studenter ved norske universiteter og høyskoler, samt norske statsborgere som studerer i utlandet. Har man nylig oppholdt seg i utlandet, må en eventuell karantene være gjennomført før kurset begynner. 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>En av rakettene som skal skyte opp en CanSat overrekkes en student. Foto: Andøya Space Education.</para></section>

En av rakettene som skal skyte opp en CanSat overrekkes en student. Foto: Andøya Space Education.

Lena Albertine Wendelborg er masterstudent i teknisk samfunnssikkerhet fra Universitetet i Stavanger. Hun var også med i gjengen som ble samlet i fjor sommer. Hun forteller at det var inspirerende å få innsikt i bredden i norsk romvirksomhet og satsingsområder, både i nasjonal og internasjonal sammenheng. 

- I løpet av dager fikk jeg møte mange interessante og dyktige mennesker fra forskjellige felt i norsk romindustri, deriblant fra Andøya Space Education og Norsk Romsenter. Romfart er noe jeg lenge har vært interessert i, sier hun og legger til at sommercampen var en god arena for læring og nettverksbygging og at alle ble en sammensveiset gjeng innen kort tid.

En av de hun og Lavik ble kjent med er Trond Are Mannsåker som studerer medisin.

- Som medisinstudent var det utrolig spennende å møte studenter fra vidt forskjellige fagområder og med samme interesse for rommet, sier han.

- Dagene var fullspekket med inspirerende foredrag og omvisninger og på kveldene gjorde vi gøyale aktiviteter. Kan virkelig anbefale å reise noen dager i forkant for å utforske hva Andøya har å by på. Høydepunktet var helt klart rakettoppskytningen.

Du kan melde deg på og finne mer informasjon hos Andøya Space Education.