Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
Liten bærerakett spesiallaget for oppskyting av små satellitter. Ilustrasjon: Andøya Space Center
Andøya Space Center

Kick-start for rombedrifter

Ti utvalgte rombedrifter får hjelp til å vokse.

Denne høsten lanserer Kjeller Innovasjon Space Launcher, et helt nytt program for norske oppstartselskaper som jobber med romteknologi. 

Gjennom workshops, seminarer foredrag og erfaringsutveksling vil ti utvalgte bedrifter få hjelp til å rigge selskapet for vekst og internasjonal konkurranse. Programmet gjennomføres i samarbeid med Equinor, Nammo, Nordea, EY, T:lab, Esa Bic Norway og Norsk Romsenter som alle bidrar med ressurser, kunnskap og nettverk.

Space Launcher holdes over ni intensive dager fra 6. til 16. oktober. Programmet avsluttes med en Demo Day hvor de ti bedriftene presenterer sine løsninger for potensielle investorer og samarbeidspartnere. Det vil også bli satt av en sum fra presåkornmidler som Kjeller Innovasjon kan investere på vegne av Innovasjon Norge.

Søknadsfristen er 6. september, og vi ser etter spennende selskaper som jobber med teknologier, produkter eller tjenester relatert til romindustrien.

- Vi ser dette som et spennende nytt initiativ for norske oppstartselskaper som jobber med, eller tenker å jobbe med, romrelatert teknologi, produkter og tjenester. Dette kan bidra til å gjøre våre virkemidler for forskning og utvikling kjent for flere nye og ennå små aktører i Norge, og hjelpe dem videre i arbeidet med ny norsk verdiskaping, sier Rune Sandbakken, fagsjef for satellittkommunikasjon ved Norsk Romsenter.

Mer informasjon om programmet finner du på nettsiden Launcher.no