Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
Droner er bare noen av de mange typene farkoster som er avhengige av satellittnavigasjonssystemer som Galileo. Foto: GSA
GSA

Går du med en droneidé i magen?

Da kan du vinne 100 000 euro.

EUs byrå for navigasjonssystemene Galileo og EGNOS, GSA, har utlyst en konkurranse med betydelige premier til vinnerne. Gjennom Norges deltagelse i EUs romprogrammer får norske forslagsstiller anledning til å delta.

Har du en idé til en dronebasert tjeneste eller applikasjon som bruker en mottaker som utnytter satellittnavigasjonssystemene Galileo og EGNOS, kan du være med. 

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>Har du gode ideer til ny bruk av droner, er tiden inne for å melde seg på MyGalileoDrone. Foto: GSA.</para></section>

Har du gode ideer til ny bruk av droner, er tiden inne for å melde seg på MyGalileoDrone. Foto: GSA.

Forslagene bør vise frem og demonstrere fordelene med å bruke Galileo og EGNOS, slik som bedre nøyaktighet, tilgjengelighet, posisjonssikkerhet og integritet.

GSA legger vekt på at ideen tar for seg EUs prioriterte oppgaver, som for eksempel Green Deal og at den støtter EUs Recovery Plan for Europe. Noen eksempler er smart mobilitet, bærekraftig jordbruk, miljøvern og løsninger som utnytter synergier mellom 5G og data lastet ned fra andre typer satellitter eller som støtter Internet of Things.

Førsteprisen i konkurransen, som har fått navnet MyGalileoDrone, er 100 000 euro. Nummer to på pallen vinner 60 000 euro, tredjeplassen får 40 000 euro og fjerdeplassen vinner 30 000.

Deltakere må levere inn sitt forslag innen 31. august. Prosjektene som blir valgt ut til å være med i utviklingsfasen blir annonsert 15. september, og vil få en frist til 30. november til å utvikle en demoversjon av forslaget sitt.

I finalen vil utvalgte lag få anledning til å demonstrere ideen sin og selge den inn til investorer. I denne fasen vil deltakerne motta hjelp fra eksperter i dronemarkedet.

Se her for mer informasjon og registrering.