Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
Norsk Romsenter

Få hjelp til å bli en rombedrift

De har penger, nettverk og fasiliteter. Det nystartede inkubator-programmet ESA BIC Norway kan gi deg et løft inn i romindustrien

Kjeller Innovasjon har ansvaret for å drive ESA BIC Norway, et inkubatorprogram som den europeiske romorganisasjonen har etablert i flere europeiske land for å stimulere til at nye selskaper og nye ideer kommer seg opp og frem i romindustrien.

For første gang i Norge er det mulig å søke om å bli tatt inn i varmen. I potten ligger 50 000 euro til produktutvikling og rettighetsbeskyttelse, 80 timer med teknisk støtte, hjelp fra ESA til kommersialisering og tilgang til data, laboratorier og testfasiliteter, kontorplass, eksperter, investeringskapital og hele ESAs BIC-nettverk.

- Vi har et mål om å løfte fem nye selskaper hvert år, og dyktige mennesker banker allerede på døra, sier Kristine L. Koslung, prosjektleder og forretningsutvikler i Kjeller Innovasjon.

Hun er imponert over engasjementet blant oppstartsbedriftene som har vist sin interesse. 

- Det er veldig gøy å se at så mange har ventet på et tilbud som dette her i Norge, så nå er vi spent på å se hvor mange som søker allerede i den første runden, forteller hun. 

Flere opptak

Første deadline for å søke er 17. februar 2019, men Koslung forteller at de vil vurdere nye selskaper i juni og høsten 2019.

- Alle kan levere inn søknader fortløpende, sier hun.

Internasjonalt fokuserer ESA BIC-sentrene mye på det som kalles teknologioverføring. Det vil si at hvis du sitter på en teknologi opprinnelig ment til bruk på bakken, utvikles den videre slik at den kan brukes i rommet. Og omvendt. Men Koslung ser foreløpig ingen begrensninger for norske entreprenører.

- Nå er dette helt nytt i Norge og vi er veldig åpne for ideer, også selskaper som ennå ikke har etablert seg i hverken bakkebasert eler rombasert industri, sier hun. Målet er at vi skal bli Norges første innovasjonshub for rom-relatert næringsliv.

Se her for mer informasjon om søkeprosessen.

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<section xmlns="http://docbook.org/ns/docbook" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xmlns:ezxhtml="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/xhtml" xmlns:ezcustom="http://ez.no/xmlns/ezpublish/docbook/custom" version="5.0-variant ezpublish-1.0"><para>ESA har mer enn 20 Business Incubation Centres i Europa. Illustrasjon: ESA</para></section>

ESA har mer enn 20 Business Incubation Centres i Europa. Illustrasjon: ESA