Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold
Norsk Romsenter

Christian Hauglie-Hanssen ny direktør i Norsk Romsenter

Styret i Norsk Romsenter har ansatt Christian Hauglie-Hanssen (55) som ny administrerende direktør i Norsk Romsenter fra 1. juni 2018.

Han overtar etter Bo N. Andersen som har ledet Romsenteret de siste 12 årene.

- Det er med stor begeistring jeg vil ta fatt på oppgaven som administrerende direktør. Jeg har gjennom mange år sett viktigheten av Norsk Romsenters arbeid fra industrisiden, og hvordan dette har bidratt til at vi i dag har en diversifisert og konkurransedyktighet romnæring, sier Christian Hauglie-Hanssen.

- Jeg er ydmyk i forhold til ansvaret som følger med, og ser frem til å bli bedre kjent med og samarbeide med de mange kompetente medarbeiderne som jobber i organisasjonen.

Styreleder Kari Nygaard legger vekt på Hauglie-Hanssens erfaring fra internasjonale industriprosjekter, at han har ledet kompetansemiljøer og er vant til å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og teknologi.

- Styret er veldig fornøyd med at Christian har takket ja til den spennende jobben som direktør i Romsenteret, sier styreleder Kari Nygaard.

Industribakgrunn

Christian Hauglie-Hanssen kommer fra Kongsbergkonsernet der han de siste fire årene har vært divisjonsdirektør for Space & Surveillance i Kongsberg Defence & Aerospace.

Han har lang erfaring fra virksomhetsledelse og forretningsutvikling innen forsvarsprogrammer, romfart og sivile produktområder.

Av utdannelse er han sivilingeniør i teknisk fysikk fra NTH og han har også en Master of Science i fysikk fra University of South Florida.

I tillegg har han en stor og livslang interesse for space.

Hauglie-Hanssen sitter i Eurospace Council, en organisasjon med nære bånd til ESA og EU og med fokus på europeisk romstrategi. Han er også president i NIFRO, romindustriens interesseorganisasjon i Norge.

- Han har et bredt kontaktnett innen romindustri og innen forskning og er godt kjent med utfordringene som både norsk romindustri og Romsenteret står overfor, sier Nygaard.

Bo N. Andersen takker av 1. juni 2018 som administrende direktør etter to åremålsperioder på seks år.

New Space og nasjonal romstrategi

- Romindustrien er i rivende utvikling. Økt kommersialisering synliggjøres via et mangfold av «New Space» initiativer som legger press på den tradisjonelle romindustrien. Ting skal være mindre, billigere og enklere, og samtidig komme raskere til markedet. Dette gjør at både myndigheter, industri og sluttbrukere må tenke annerledes, sier Hauglie-Hanssen.

Han legger til at det må være balanse mellom nye og eksperimentelle tilnærminger til å drive romvirksomhet og en videreutvikling av den tradisjonelle romaktiviteten som man vet virker.

- Alt man gjør i verdensrommet er av natur komplisert, og vi må sørge for at vi fortsetter å videreutvikle de segmentene der norsk romvirksomhet er spesielt sterk. Arbeidet med nasjonal romstrategi, samt muligheten som ligger innenfor et godt definert nasjonalt romprogram er svært spennende, og jeg ser frem til å jobbe med dette.

Kontakt: Kari Nygaard, kny@nilu.no 930 93 892