Blogg

Bli med på flytur over Pluto og Charon

I juli 2015 strøk den amerikanske romsonden New Horizons tett forbi Pluto og dens måner for å se nærmere på solsystemets fjerneste og minste klode.

Solsystemet - vårt nærmeste ferieparadis

Kanskje en gang i fremtiden blir det mulig å dra på ferie til de andre planetene og månene i solsystemet. Her er ferieguiden du trenger til det.

Dette er NASAs nye Mars-rover

Slik skal NASAs nye rover Mars2020 se ut. Den skal lete etter vann og liv på vår røde naboplanet som en gang hadde varme hav og mild atmosfære.

På romkurs i skogen

Hvert år sendes aspirantene ved Norsk Romsenter på Executive Space Course i Strasbourg for å få en innføring i det meste innen romvirksomhet. I år var det Signe og jeg som dro.

Romteknologi hjelper handikappede å snakke

Da Ivo Vieiras far fikk den lammende muskelsykdommen ALS utviklet Ivo spesialbriller for å hjelpe sin far med å kommunisere.

Kaster seg inn i jakten på jorda 2.0

Finnes det en planet som likner på jorda og som kan ha liv? Den europeiske romorganisasjonen ESA intensiverer letingen.

Hvordan holde varmen på månen

Flere av de store romorganisasjonene ønsker seg tilbake til månen, men ingen har lyst å fryse.

Satellitter gjør innflyging tryggere

Rundt flyplasser kan det ikke være høye hindringer. En ny dansk tjeneste bruker satellittdata for å gjøre det lettere å kartlegge dette.

Geologi for romfarere

Du er med på den første ekspedisjonen til Mars, en asteroide, eller tilbake til månen. Der skal du se etter spor av is og flytende vann for å finne steder der liv kan ha oppstått og fortsatt finnes.

Lag kunst sammen med romfarer og kunstner

Når den italienske romfareren Paolo Nespoli drar til romstasjonen vil du kunne laste ned bildene hans og lage din egen kunst fra rommet. Dette skal en italiensk kunstner bruke til et interaktivt kunstverk.