Blogg

Trump vil til Månen og Mars. Skal Norge være med?

Norsk teknologi kan forberede menneskelig utforskning av Mars.

Solsystem funnet med nettdugnad

Et nytt solsystem har blitt oppdaget ved hjelp av nettdugnad, eller crowdsourcing. Det er første gang et solsystem oppdages slik.

Film: Russisk action i rommet

Nei, vi snakker ikke om en russisk Star Wars, men heller noe som minner mer om Apollo 13.

Bli intern i ESA

Hvert år tilbyr ESA en lang rekke praksisplasser til norske studenter. Emilie Udnæs (22) valgte å ta permisjon fra sivilingeniørmasteren sin på NTNU for å bli intern på ESTEC.

Kjempeasteroide nær jorda

Den 1. september 2017 suser asteroiden Florence, oppkalt etter Florence Nightingale (1820-1910) - grunnlegger av den moderne sykepleien, forbi jorda.

NASA med konseptbil for Mars

Kunne du tenke deg en kjøretur på vår røde naboplanet? Da kan kanskje denne konseptbilen passe.

Bli med på flytur over Pluto og Charon

I juli 2015 strøk den amerikanske romsonden New Horizons tett forbi Pluto og dens måner for å se nærmere på solsystemets fjerneste og minste klode.

Solsystemet - vårt nærmeste ferieparadis

Kanskje en gang i fremtiden blir det mulig å dra på ferie til de andre planetene og månene i solsystemet. Her er ferieguiden du trenger til det.

Dette er NASAs nye Mars-rover

Slik skal NASAs nye rover Mars2020 se ut. Den skal lete etter vann og liv på vår røde naboplanet som en gang hadde varme hav og mild atmosfære.

På romkurs i skogen

Hvert år sendes aspirantene ved Norsk Romsenter på Executive Space Course i Strasbourg for å få en innføring i det meste innen romvirksomhet. I år var det Signe og jeg som dro.