Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Romfart, samfunnssikkerhet og beredskap

Webinar om romfart, samfunnssikkerhet og beredskap

Når

28. November 2023
11:00 - 12:15
Legg til i kalender

Tekna arrangerer webinar om romfart, samfunnssikkerhet og beredskap.

Hvorfor er romfartssektoren en avgjørende aktør innen samfunnssikkerhet og beredskap? Og hvordan vi kan forberede oss på å møte sikkerhetsutfordringer i NATO og Norge?

I løpet av dette lunsj-webinaret vil du få høre om den historiske og politiske utviklingen av romdomenet som en arena for samfunnssikkerhet og beredskap. Du vil bli kjent med hvem som er de viktigste aktørene, interessene og utfordringene i romdomenet, spesielt med tanke på Kina og Russland.

Vi skal snakke om hvordan romdomenet påvirker og påvirkes av sikkerhetssituasjonen i Arktis, som er et strategisk område for Norge, og hvordan Norge kan ivareta sin rolle som en ansvarlig og aktiv romnasjon, både nasjonalt og internasjonalt, særlig gjennom NATO-samarbeidet. Vi vil også reflektere over hvordan romdomenet kan utnyttes til å styrke samfunnssikkerheten og beredskapen i Norge, blant annet gjennom rom-infrastruktur, overvåking og innovasjon.

Målgruppe

Webinaret er rettet mot alle som er interessert i romfart, samfunnssikkerhet og beredskap. Det passer spesielt godt dersom du bidrar til, eller har ansvar for, samfunnssikkerhet og beredskap i Norge, spesielt om du jobber med romdomenet og Arktis-områdene. Webinaret passer for kommunale beredskapsrådgivere, ansatte hos Statsforvalteren, Sivilforsvaret og andre som arbeider med samfunnssikkerhet og beredskap, samt studenter og forskere innen relevante fagfelt.

Program

11:00: Åpning, introduksjon og velkommen
v/ Programleder, Kjetil Bilic Michaelsen, Sektoransvarlig forsvar, Norsk Romsenter

11:05: Sikkerhetspolitikk
v/ Stine Margrethe Raastad, M.Phil, Peace and Conflict Studies, UiO

11:30: Rombaserte kapasiteter for samfunnssikkerhet og beredskap
v/ Christina Aas, Director SmallSat programs, Kongsberg Defence & Aerospace AS

12:00: Spørsmål og svar
v/ Kjetil Bilic Michaelsen, Sektoransvarlig forsvar, Norsk Romsenter

12:15: Takk for i dag

Påmelding

Webinaret er gratis og åpent for alle. Påmelding via Tekna sine nettesider. Påmeldingsfrist 24. november.