Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Posisjonskonferansen 2020

Posisjonskonferansen

Når

Forskningsparken, Oslo.
19. Mars 2020
09:00 - 16:00
Legg til i kalender

Det er et spennende og aktuelt tema som tas opp, når det 19. mars 2020 nok en gang inviteres til fagkonferansen Posisjonskonferansen.Årets tema er: GNSS og sårbarhet – hvordan håndterer Norge dette?

Vi lever i en tid, da vi ser en økt brukt av globale satellittnavigasjonssystemer (GNSS, for eksempel GPS) i smarttelefoner, flåtestyring, bygg og anlegg, jernbane, presisjonslandbruk – og ikke minst i navigasjonssystemer til sjøs og i lufta. Med utvikling av intelligente transportsystemer og selvgående biler, båter og droner vil slike systemer være en viktig forutsetning for at infrastruktur og teknologi skal samvirke.

GNSS-teknologiens nøyaktighet og pålitelighet settes på prøve når naturlige forstyrrelser og eksterne aktører med uærlige hensikter forstyrrer signalene fra disse systemene. Hvilke sårbarheter og utfordringer står Norge overfor når det gjelder bruk av satellittnavigasjonssystemer? Hvordan håndterer Norge dette? Dette er spørsmål Posisjonskonferansen 2020 søker å belyse.

Vi lover en spennende fagdag med gode foredragsholdere.

Arrangør: Norsk Romsenter, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Kartverket

Samarbeidspartnere: Forsvarets forskningsinstitutt, Avinor flysikring, Norsk luftambulanse, Justervesenet og Statens vegvesen.

Her kan du melde deg på.

Følg Posisjonskonferansen på Facebook og Linkedin.