Hopp ned til navigasjon Hopp ned til innhold

Informasjonsmøte om ESAs jordobservasjonsprogrammer

Norsk Romsenter inviterer til nasjonalt informasjonsmøte om ESAs jordobservasjonsprogrammer og applikasjonsprogrammet IAP.

Når

29. August 2017
10:00 - 15:30
Legg til i kalender

Tirsdag 29. august vil sekretær for ESAs programstyret innen jordobservasjon Michel Verbauwhede gå gjennom innholdet og utlysninger i to av de viktige jordobservasjonsprogrammene i ESA.

Vi vil også presentere ESAs applikasjonsprogram “Integrated Application Programme” - IAP som er et støtteprogram til industrien inn mot kommersialisering. Spesielt vil elementet “Kick-start initiative” bli gjennomgått.

Norge deklarerte penger i tre av fire jordobservasjonsprogrammer på Ministerrådskonferansen i desember 2016. Det var i EOEP-5 rammeprogram, InCubed industriprogram og CCI+ klimaprogram (Climate Change Initiative).

Møtet den 29. august vil gjennomgå de to første programmene. CCI+ klimaprogram er en fortsettelse av av CCI og Norge er godt posisjonert her for oppgaver fremover.

Norge deklarerte også i programmet IAP.Rammeprogrammet er en fortsettelse av EOEP-4, men det er nå gjort noen endringer i strukturen i EOEP-5 og enkelte elementer vil ha åpne utlysninger gjennom hele perioden. Dette vil bli gjennomgått.

InCubed er et helt nytt program innen jordobservasjon, det er et fleksibelt program med innovasjon og partnership fokuseres. Også dette programmet vil bli gjennomgått. IAP er støtte til aktiviteter lenger ut i verdikjeden og “Kick-start initiativet" er en del av dette programmet.

Det vil være muligheter for å stille spørsmål til ESA og de norske delegatene i PB-EO og i JCBVENNLIGST

MELD DEG PÅ TiL spacecentre@spacecentre.no før 25. august 2017  slik at vi har oversikt hvem som kommer og for bestilling av lunsj. Vel møtt.

Vennlig hilsen Jordobservasjonsgruppa og telekom gruppa ved Norsk Romsenter

Sted

Norsk Romsenter
Drammensveien 165
Skøyen, Oslo

Last ned program